Mosaiikki-ikkuna vol.1

Joulunpyhät menivät niistäessä ja levätessä. Rankka syksy vaati veronsa, mutta toisaalta tuli otettua iisisti, pelattua älypelejä koneella ja luettua paljon. Nähtävästi kaiken tämän yhteisvaikutuksesta kuvia alkoi taas valua verkkokalvoille, ideoita uusista töistä :) Mikä iloinen yllätys.


Tämän ikkunanpokan ostin 2014 toukokuussa katukirppikseltä. Ajatus mosaiikista oli heti mielessä, mutta projekti venyi hieman. Niitä kuvia ei vaan tullut. Yritin tehdä jo useampiakin suunnitelmia, mutta jotenkin ne eivät olleet juuri niitä kuvia, mitä tähän ikkunaan tuli tehdä. No pakkolevon aikana tämä kuva alkoi hahmottua ja heti vähän tervehdyttyäni oli pakko lähteä harrastustilalle aloittamaan. Tuntui hienolta, kun puolentoista vuoden tauon jälkeen oli pakko päästä tekemään jotain <3

Ympyrät tulivat ensimmäisinä, tuo kovin ikuinen muoto. Muu suunnitelma oli aika lailla hahmotelmaa ja olikin hauska muokata ajatusta matkan varrella. Gaudin  töiden elävyys ja värikkyys ovat jotenkin ajatukseni pohja tässäkin mosaiikissa. 
Mutta työvaiheisiin siis. Puhdistin lasin astianpesuaineella ja kuivasin hyvin. Collall-liima oli aika venyvää ja leviävää, joten levitin liimaa suoraan purkista lasille ja liimasin suunnitellut palat paikoilleen. Liiman olin ostanut jo vuosi sitten, eräs mosaiikkitaiteilija vinkkasi tämän olevan hyvä liima lasille tehtävään mosaiikkiin. Liima kuivuu hitaahkosti, mikä on tietenkin sekä positiivinen että negatiivinen asia. Toisaalta paloja voi siirrellä/vaihdella vielä jonkin aikaa liimaamisen jälkeen, mutta toisaalta palat myös uiskentelevat mihin sattuu niihin koskettaessa. Pitävyys vaikuttaisi kuitenkin olevan hyvä ja liima lähtee palojen pinnasta aika helposti.
Palojen halusin olevan eri muotoisia. Halusin kokeilla tietynlaista virtaavuutta, miltä näyttää kun kapeat palat matkaavat samaan suuntaan tms. Oranssit kolmiopalat taas tuovat hauskasti pyörivää liikettä, ainakin tekijän silmissä.  Nämä lasimosaiikkipalat ovat mielestäni helppoja leikata ja käyttää sekä värit ovat todella kauniita.

Nyt lomareissulle ja sen jälkeen laastia levittämään. Sormia oikein syyhyttää. Saattaa olla, että laastin roiskeiden jälkeen pokat saa hioa puulle saakka :D Iloista ja idearikasta uutta vuotta kaikille!

Kommentit

Suositut tekstit