Mosaiikki-ikkuna vol.2

Lomareissu on nyt takanapäin ja uusi vuosi alkanut. Uudelle vuodelle tavoitteeksi asetin (vähän niin kuin vetona veljeni kanssa), että käyn uimassa kerran kuukaudessa. Sellainen sopivan joustava tavoite. Toivon myös elämääni uusia asioita, mutta ne ovat vielä ajatuksen tasolla. Ehkäpä (toivottavasti) niistä vähän myöhemmin lisää.
Mutta nyt mosaiikin pariin. Heti reissusta palattuani sinkosin harrastustilalle saumaamaan ikkunan mosaiikin. Sisään päästyäni sekoittelin heti mustan laastin valmiiksi ja kippo kädessäni menin mosaiikin luo. Onneksi siinä kohtaa huomasin, että pieni suojaus ei ehkä olisi pahitteeksi. Peitin siis mosaiikin reunat maalarinteipillä. Sitten vaan levittelemään laastia muovilastalla joka paikkaan.
Olen tehnyt mosaiikkia niin harvakseltaan, että jotkut asiat palaavat mieleen vasta niitä tehdessä. Kuten se, miten työlästä saumausaineen pyyhkiminen mosaiikin päältä on.. Ensin (taas) pyyhin laastia sienellä vielä kun se oli liian märkää. Sain siis saumata puoli työtä uudelleen :) Sitten maltoin odottaa ja ryhdyin pyyhkimisoperaatioon pehmeällä keittiöluutulla. Tämä sujui jo paremmin ja värit   alkoivat näkyä laastin alta.
Peseminen on kotioloissa työläämpää myös siksi, kun laastisia sieniä/luutuja ei mielellään saisi pestä vesihanan alla ettei laasti kerry putkistoon ja tuki sitä. Ensi kerraksi hankin sen kymmenen litran ämpärin, johon mahtuu pesuvettä vähän enemmän. Tämän kertaiset vanhat muovikulhot olivat hieman pienenlaisia. Jätin pestyn työn kuivumaan yöksi ja tänään viimeistelin pinnan.

Voilá! Olen työhön tyytyväinen, mutta odotan, että saan nähdä sen luonnovalossa.

Kommentit

Uutar sanoi…
Voi miten kaunis siitä tuli, todella upea! Tuo musta saumauslaasti sitoo hienosti kokonaisuuden! Kyllä on syytäkin olla tyytyväinen lopputulokseen!
Sari sanoi…
Kiitos! :)

Suositut tekstit