Värjäyskokeilu Kool-Aidilla









Ostinpas tässä taannoin Ikeasta keittiöpyyhkeitä. Pidän kuvioinnista tosi paljon, mutta väri oli jotenkin arkisen vaalea. Siitä asti siis värjäys oli mielessä, mutta tänään päätin alkaa tuumasta toimeen.

Eteeni tupsahtivat Kool-Aid pussit, joilla talvella värjäsin lankoja. Kool-Aidilla värjääminen on aika helppoa ja nopsakkaa, niin päätin kokeilla miten hyvin väri tarttuu puuvillakankaaseen.




Kaadoin pari vedenkeittimellistä vettä astiaan, sekoitin mehupussit siihen ja upotin märän pyyhkeen sekaan. Annoin pyyhkeen olla mehussa noin vartin ja vaihdoin seuraavaan.


Olen usein aika ripeä toimissani ja niin myös tässä. Pesin pyyhkeistä liian värin pois heti ja sitä lähtikin todella paljon. Väriksi jäi todella vaalea vanha roosa ja jää nähtäväksi pysyykö väri 60 asteen pesuissa. Jos värjään toisen kerran samalla tyylillä, jätän kankaan veteen yön yli. 




Päivitystä syyskuussa 2015. En suosittele Kool-Aidia kankaan värjäämiseen, ei kyllä pysynyt laisinkaan. Nyt kovemmat aineet käyttöön, nyt uiskentelevat Dylonissa. Jospa lopputulos olisi hyvä. Värinä on pinkki, sopisi keittiön lampunvarjostimeenkin kivasti.



Asiasta kukkaruukkuun, ostin tänään suolakiven, jota pitäisi voida käyttää "saippuana" ja dödönä, onko kenelläkään kokemusta moisesta? Yritän vähentää kemikaalien määrää, olisi kiva käyttää luonnollista kosmetiikkaa :) 

Päivitystä tähänkin: olen siis käyttänyt suolakiveä kasvojen pesuun ja olen tykännyt tosi paljon. Kivi kostutetaan ja hierotaan käsiin, jonka jälkeen pestävään kohtaan. Suolakiteet ovat hyvin teräviä ja rikkovat ihon, jos niillä alkaa ihoa hieromaan. Huulilla on mukavasti meren maku aina kasvoja pestessä ja iho tykkää. Suosittelen.

Kommentit

Uutar sanoi…
Kiva pyyhkeen tuunaus! Olisi kiva kuulla, miten tuo väri tarttuu puuvillaan pidemmässä kylvyssä ja miten se kestää pesussa.
Sari sanoi…
Pyyhkeiden kuivuttua väri oli vielä hieman haaleampi, joten taidan kokeilla tuotta yön yli uittelemista jo tänään :) Kerron sitten tuloksista ja pesujen kestävyydestä.
Pihi nainen sanoi…
Tuo suolakivi kuulostaa hyvältä. Itsekin pyrin välttämään kemikaaleja, joten olisi kiva seurailla, miten kivi sinulla toimii.
Sari sanoi…
Pyyhkeiden väri jäi tosi haaleaksi, taidan siirtyä järeämpiin aineisiin.. :) Tuosta suolakivestä Pihi nainen, niin dödönä en ole sitä vielä käyttänyt. Tutkin kuitenkin netistä sen ominaisuuksista ja olenkin käyttänyt sitä kasvojen pesuun. Ja en olisi uskonut, mutta toimii todella hyvin. Kasvorasvaa tarvitsee paljon vähemmän (suola sitoo kosteutta) ja iho tuntuu hyvältä. Jatkan kokeilua :)

Suositut tekstit