Mosaiikkikulho


Syksyn aikana keramiikkatunneilla sain idean yhdistää kahta mulle rakasta tekniikkaa tai materiaalia, miten sen nyt sanoisi. Päätin tehdä keraamisen vaasin, jonka sisäpuolen vuoraisin mosaiikilla. Kokonaan itse tehty juttu. Vaasi on tehty muotin sisään, ehkä ekaa kertaa kokeilin muottia. Tykkäsin muodosta, reunoista sai ohuet ja olihan se melko helppoa. Ulkopintaan laitoin Tenmoku-lasitteen. Tuli tosi kaunis ruskea ja kiiltävät pinta. 

Työ oli vasta ajatuksen tasolla käsityömessujen aikaan. Mosaiikkimyymälöiden karkkikauppamaiset osastot olivat niin puoleensa vetäviä, että lasimosaiikit tuli hankittua sieltä valmiiksi.


Aluksi piirsin vaasiin perusviivoja ja sitten vaan liimaamaan. Käytin taas kaakeliliimaa, se on ennenkin ollut niin helppokäyttöistä. Sottaa vähän, mutta palat pysyvät melkein heti paikoillaan.



Minkähän väristä saumauslaastia käyttäisi?


Päädyin taas yllätys, yllätys mustaan laastiin. Se tuo lasimosaiikkiin jotenkin sellaista luksuksen tuntua. Tässä työssä olisi tosin ehkä kannattanut taiteilla vaaleat osat vaaleammalla laastilla ja tummat tummalla. Vaaleat osat olisivat yhdistyneet paremmin kokonaisuudeksi niin. No, seuraavassa työssä sitten teen pikkutarkempaa työtä (aina tuo pikkutarkkuus siirtyy seuraavaan työhön :D )


Olihan sitä taas mukava tehdä, mitähän ensi vuonna tekisi? 





Mimmi toivottaa kaikille Tunnelmallista Joulun aikaa!!


Kommentit

Suositut tekstit