Kool-Aidilla lämpimiä punaisia!

Villikset ovat löytäneet mukavasti uusia koteja ja jouluna tämä tonttu laitaa pieniä kamuja maailmalle vielä lisää. Jostain syystä jopa näin ei punaisena ihmisenä punaiset sukat vetoavat. Siis minuun ja muihin. Pulmaksi tuli siis ettei punaisia lankoja enää ollut ja koska kaikki aiemmatkin langat olivat käsinvärjättyjä, tuli toki näidenkin olla. Ei muuta kuin internetin ihmeelliseen maailmaan ja Kool-Aid-mehuja tilailemaan.. Mehut tulivat eilen postissa ja tänään suuntasin kässäkololle lankoja värjäämään. Kamera unohtui ja täytyi tyytyä kännyn kameraan, pikseleissä siis löytyy. 


 Aluksi kieputtelin valkoisen seitsemänveljestä kerän tuolin selkämyksillä vyyhdeiksi. Koska aiemmissa ohjeissa olin käyttänyt  50 g lankaa kohden 2 pussia mehujauhetta, päätin myös nyt jakaa kerän kolmeen noin yhtä suureen osaan.

Vyyhdit sidoin neljästä kohden etteivät ne sotkeentuisi värjäyksen aikana. Muistin toisen vyyhden kohdalla, että ns. 8 sidonta oli paras. Kiepautin langan siis vyyhden alta, keskeltä vyyhden välistä ristiin ja molemmilta puolilta tulevat langat solmulle.


Seuraavaksi vyyhdit pääsivät uimaharjoitteluun. Läpikostuneet langat värjäytyvät tasaisemmin eivätkä ensimmäiset haivenet imaise koko väriä.


Sitten vain kool aid- jauheet kattilaan ja päälle vedenkeittimessä kuumennettua vettä ja hieman viileätä vettä hanasta (etteivät langat huovu). Puristin langoista suurimman osan vettä pois ja upotin ne hieman hitaammin saadakseni liukuvärjätyn vaikutelman. Mehun väri tosin imeytyy lankaan todella nopeasti, joten liukuvärjätty langasta tulee melkein väkisinkin. 

Väreinä käytin strawberry-, cherry- ja black cherry- mehujauheita.
Lankojen lilluessa astioissaan ja värien imeytyessä, ehdin istahtaa hetken äidin kutoman viltin alla. Olipas ihanan lämmin vanhan talon viileydessä.


Ja tässä lopputulos :) Kolmea eri punaista mukavasti liukuvina väreinä. Kuivana värit hieman muuttuvat, vaikka edellinen mansikanpunainen oli kyllä todella punainen kuivanakin. Jee, kohta pääsee neulomaan punaista!

Kommentit

Suositut tekstit