Tossut viileille kesälattioille




Ostin opiskeluaikana yhdeltä kanssaopiskelijalta 100 % villalankaa, se oli jostain kehräämöltä. Tein siitä koiralle lelun ja sen pestyäni huomasin miten kauniiksi lanka huopuu. Päätin siis tehdä samasta langasta tossukat harrastustilalle. Vaikka kesä lähestyy harrastustilan lattiat ovat vetoiset ja viileät. 

Neuloin siis aika isot (48 s, puikot nro 4, noin puolitoista kertaa normaalin kokoiset) tossukat ja koristelin ne kirjomalla, vaikka lanka jo itsessään on ihanan väristä ja kauniisti liukuvärjättyä.


Ennen kuin paljastan lopputuloksen kerron tarinan sivujuonteen. Ostin samalla kerralla tältä kanssaopiskelijalta myös ihanaa poltetun oranssia villalankaa. Ajattelin loogisesti, että jos teen myös siitä saman kokoiset tossukat, saan toiset tossut harrastustilalle. Noo, sanotaanko näin,  että en saanut. Oranssit kutistuivat pesussa lasten tossujen kokoisiksi. Ehkä etsin niillekin käyttäjän tai sitten käytän ne tilkkuina jossain muussa työssä. Logiikka ei siis pelittänyt näissä hommissa.


Huovutin molemmat tossut pyyhkeiden kera pesukoneessa 60 asteessa. Ainoa ero oranssien huovutuksessa oli, että ne olivat pesussa pesupussissa. Voisikohan se aiheuttaa niin paljon enemmän kitkaa, että tossut pienenivät niin paljon? Ei voi tietää.


Valmiit tossukat näyttävät tältä. Huovutin näihin myös nauhat, että pysyvät varmasti jalassa. Saatanpa ommella pohjiin nahkasiipaleet niin että kestävät kauemmin. 

Nopea ja hauska puuha, suosittelen.


Kommentit

Uutar sanoi…
Oi miten kauniit tossukat, ihanan värinen lanka ja tuo kirjontakuvio on juuri se piste iin päällä!
Marika sanoi…
Mainio tuo kuva, jossa koiran nassu näkyy peilin kautta :) ♥

Suositut tekstit