Valmiit veistokset


Tänään oli juuri oikea päivä saada veistokset kotiin. Olin todella tyytyväinen lopputuloksiin. Engobeilla koristelu oli kyllä uusi kiva juttu, maalailin ihan sillä vedellä, joka siinä möhnän pinnalla kelluu. Siis todella varovasti.

Kaikkien kurssilaisten töistä huomasi, että kun käytettiin monia lähisävyissä olevia engobeja samaan työhön, pinnasta tuli hieno. Ripaus vastaväriä tuo aina työhön mielenkiintoa.
 Huulien engobe jäi vähän vaaleaksi, joten parantelin lopputulosta puuvärillä. Vesiväri on kuulema myös hyvä loppustailaus vaihtoehto. Kuvanveisto on mukavan rajatonta, sopii tälläiselle rajattomalle tekijälle.


Raakapolton jälkeen mangaanipesu toi ihanaa patinaa. Koko työ maalattiin leveällä pensselillä käyttäen mangaaniliuosta (kumihanskat on ihan pop tässä hommassa)ja sitten työ hangattiin kostealla sienellä. Aika lailla hommaa, mutta todella mielenkiintoista.
Hepastakin tuli hiano. Takapuolen aurinko paistaa keltaisena, vaikka ennen polttoa peppu oli mangaanioksidista tummana. Heppa tuo mieleen kesän ja kärpäset, mutta..


heppa taitaa haikailla jo takaisin lumikentille.

Kommentit

Suositut tekstit