Villasta pehmoisiksi koruiksi


Kevät etenee ja koivujen siitepölypilvet vaeltavat. Pyöräilylenkillä näkymä oli kuin suoraan Ateenasta, keltainen pilvi vaeltamassa ilmassa. Asuin siis Ateenassa aikoinaan 5 vuotta ja sieltä jäi mieleeni se kun lähdin vuoren rinteellä sijaitsevalta asuinalueeltani arkena keskustaan opiskelujen pariin, niin keskustan päällä leijui sellainen läpinäkymätön kellanruskea saastepilvi. Ihme kyllä sinne sukellettuani en huomannut sitä enää ollenkaan. Kyllä Suomen ilma silti tuntui aina Ateenan jälkeen ihan vuoristoilmalta ;) 

Mutta nyt kädentaitojen pariin.


Tänään ajattelin ikuistaa tänne huovutusprojektini, joka oli yksi näyttö opinnoissani. Pidin huovutetut korut- kurssin Anarkistimartoille (yhteistyössä Pasilan asukastalon kanssa). Projektin aluksi tein mallikappleita kurssilaisten avuksi. Huovuttelin siis levyjä kuplamuovin kera.

Kuivattelin levyjä pyyhkeen sisällä rullaten, koska oli tiedossa ettei kurssipaikallakaan ollut kuivauskaappia. Tosin yksi fiksu kurssilainen keksi kuivatella huopalevyjä patterin päällä, mikä nopeutti levyjen kuivumista ;)


Näistä levyistä kurssin mallikappaleet syntyivät. Tämä kukkamalli on osin kopioitu jonkun toisen mallista, mutta muut ovat aivan omasta päästä. Oli hauskaa kokeilla sitä sun tätä ja sommitella värejä, villojen värit kun ovat niin uskomattomia, hehkuvia sateenkaaren sävyjä. Iltaisin katselin Saarta Yle Areenalta ja uppouduin korujen suunnitteluun ja ompeluun.

Kurssikin sujui lopulta hyvin, tehtiin korut huovutuksesta alkaen. Kurssilaiset olivat innokkaita ja luovia tekijöitä, siitä puheen porinasta ja leppoisasta tunnelmasta nautti vetäjäkin. Kursseja olisi kyllä hauska pitää vastakin.

Lopuksi vielä muutama huopapallokoruloinen. Mm.avaimenperänä toimii todella hyvin ja on nätti kuin sika pienenä ;)Iloisia kevätpäiviä meille kaikille.
Kommentit

Suositut tekstit